2017. okt 27.

Halloweeni őrület...

írta: feminim
Halloweeni őrület...

avagy "Csokit vagy csínyt"?!


wonder.jpg

Hamarosan itt a halloween és manapság egyre gyakoribbak a beöltözős partyk!
Felmérések szerint idén az egyik legközkedveltebb jelmez a Wonder Woman dögös és harcias viselete lesz.

Ti bevállalnátok? Részemről bármikor jöhet egy sexy, határozott harcos nő "páncélja"! ;)


Magyarországon a 2000-es évek eleje óta egyre nagyobb divatnak örvend, a Mindenszentek és a Hallottak napját megelőző "bulizós" és beöltöző ünnep. Rekvizitumai inkább a gyerekek és a tinédzserek körében jellegzetes.
A mai világban már elüzletiesedett hagyományos angolszász protestáns ünnep alapvetően az amerikai filmek és képregények hatására vált ismertté.
Mivel már országunkban is hatalmas népszerűségnek örvend, így első körben összegyűjtöttem pár fontos tudnivalót a Halloween eredetéről.

Bár sokan úgy vélik, hogy ez egy amerikai hagyomány, valójában egy ősi keltai kor régmúlt gyökeréiig nyúlnak vissza, mely első sorban az angolszász országokban elterjedt.

Honnan ered halloween ünnepe és milyen hagyományok kapcsolódnak hozzá?

A legtöbb embernek elsőre az ijesztő jelmezek, az édesség gyűjtés és a szórakozás ugrik be. Töklámpások, parás horrorfilmek és szörnyek, ezek azok, amelyeket manapság ehhez az eseményhez társítunk.

copy_of_tavaszi_trendek_5_5.jpg

Az angolszász hagyomány az ősi keltai boszorkányok, démonok és szellemek ünnepe.
Samhain a halálisten és a druidák istenében gyökerezik. A mondás szerint október első napján látogatnak el hozzánk a halottak a túlvilágról.
Maga a Halloween szó a  hallow» szent, szent ember jelentésű szóból, az ALL-HALLOW-EVE kifejezésből származik, ahol az utolsó szó az evening» az az este régies változata. Ez a szófordulat az 1556-os évből maradt fent, és ennek terjedt el később a skót változata, a "Hallowe'en".

Úgy tartja a mondás, hogy ezen az éjszakán az elmúlt évek halottainak lelkei felbolygathatják az élők életét. A lelkek ezen az egy éjszakán képesek vándorolni a holtak birodalmában
Későbbiekben ez a pogány kelta ünnep napjának éjszakája jelentette a sötétség kezdetét is, ugyanis a keltaiak úgy hitték, hogy ezen az éjjelen a napisten a sötétség urának fogságába kerül.
Samhain, a halál istene összehívta a halottakat, akik mindenféle formákat öltöttek fel, mint például rossz lelkek, gonosz állatok. Az emberek áldozatokat nyújtottak be és a tűz körül táncoltak, ezzel megkönnyítve a halottak útját. Az ezt követő reggelen minden család kapott eme tűz parázsából, hogy otthonukban új tüzet tudjanak gyújtani, elűzve ezzel a gonosz és rosszindulatú szellemeket.

Manapság a Halloween egyik alapvető kelléke a mécsessel megvilágított a töklámpás.
Amerikában a hagyomány szerint a gyerekek jelmezbe öltözve, az ajtók előtt jelennek meg, akik a "Trick or treat" az az a "Csokit vagy csínyt" kiálltással szolítják fel a ház lakóit. 

 

Miután kiveséztük a Halloween eredetét, nézzük milyen dögös és ijesztő jelmezekbe bújhatunk idén! 

copy_of_tavaszi_trendek_5_b.jpg

Lehetünk akár dögösen ördögiek, mint Alessandra Ambrosio, ugyanakkor ártatlan angyalok is, mint Ariana Grande. ;) De persze belebújhatunk egy dögös ápolónő bőrebe is, ahogyan ezt Christina Aguilera tette.
No meg persze ne feledkezzünk meg Kim Kardashian eszméletlen dögös piroska jelmezéről sem!

Ezek mellett persze még ott lapulnak a sexy fehérnemű jelmezek is, melyekkel párjainknak kedvezhetünk. 
Egy vadító takarítónő, ápolónő, cica vagy nyuszijelmezzel pillanatok alatt elcsábíthatjuk kedvesünk fejét! ;)

copy_of_tavaszi_trendek_14_3.jpg

 

 Dögös vagy ijesztő?! Halloween kedvez mindazoknak, akik szeretnék kiélni jelmezbe bújon énüket! ;)

 

csakcsajok_logo.png

Szerző: Lutár Nikoletta

Szólj hozzá

halloween sztárok színésznő szexi hagyomány hírességek christina aguilera jelmez szellemek mindenszentek halottak napja holtak macskanő dögös töklámpás boszorkányok alessandra ambrosio wonder woman szexi jelmez Kim Kardashian ariana grande playboy nyuszi rendőr jelmez szexi rendőr szexi nyuszi szuperwomen feminiblog bejárónőjelmez diáklány jelmez ápolónő jelmez szobalány jelmez nővérke jelmez csokit vagy csínyt